15 лютого відзначають Міжнародний день онкохворої дити (ВІДЕО)

Вона вражає дорослих і дітей. І цьому досі немає однозначного пояснення. Мова йде про химерну онкологію. 15 лютого відзначають Міжнародний день онкохворої дити. Аби привернути увагу цілого світу до страшної недуги, що не щадить навіть немовлят. За даними Міністерства охорони здоров’я в Україні щорічно реєструють від тисячі і більше нових випадків злоякісних новоутворень у дітей. Онкологічні захворювання посідають друге місце серед причин смертності дітей та підлітків. Усі хворі потребують дуже агресивного лікування хіміотерапією та оперативних втручань. Адже причини онконедуги досі не з’ясовані. Існують лише теорії та припущення.

Понад 70 відсотків усіх онкологічних захворювань дітей є виліковними. Якщо діагностуються та лікуються на ранніх стадіях, наголошують медики. Батьків та педіатрів повинні насторожити насамперед надмірна блідність дитини, втрата апетиту, біль у ніжках та руках і збільшення лімфовузлів. Бабуся онкохворого хлопчика Ольга Грицюк розповідає, до них біда прийшла зненацька.

Довелося дитину оперувати у Києві. Хлопчик переніс надскладну операцію на мозку. Втім, сьогодні Артем йде на поправку.

Кошти на лікування хлопчику зібрали небайдужі люди та благодійні фонди. Адже на боротьбу із раком необхідні чималі суми. І зібрати їх самотужки вдається далеко не кожному. А державного фінансування сьогодні бракує, відзначають лікарі.

В Івано-Франківській обласній дитячій клінічній лікарні помолилися за здоров’я онкохворих дітей. Під час щорічного традиційного молебня.

Ольга Цьома, Віктор Костинюк, Новини на “Вежі”.

ПОДІЛИТИСЬ