17 листопада у світі відзначають День передчасно народжених дітей (ВІДЕО)

Нині стан маленького Михайлика стабілізувався. Невдовзі його з матір’ю відпустять додому. Втім, таких як він у відділеннях інтенсивної терапії новонароджених івано-франківських медзакладів чимало.

А ще необхідна спеціальна медична апаратура та обладнання, які здатні підтримувати життєздатність недоношеного малюка. Саме їх, зізнаються медики, нині критично не вистачає у місцевих лікарнях.

Передчасні пологи, стверджують лікарі, поширене явище. Майже 10% з усіх новонароджених з’являються на світ швидше визначеного терміну.

Недоношеність – одна з основних причин дитячої смертності у світі, констатують фахівці. Та разом з тим заспокоюють: передчасні пологи – не вирок. Це засвідчує і медична практика.

Доводять це й самі породіллі, які пізнали передчасні пологи. І запевняють, найкращий лік для таких діток – материнська турбота.

Уже п’ятий рік поспіль 17 листопада у світі відзначають День передчасно народжених дітей. Івано-Франківськ приєднується до міжнародної акції вдруге. У цей день у місті відбудуться благодійні концерти. А міська Ратуша засяє символічним фіолетовим кольором.

Ірина Головенко, Тарас Зень, Михайло Копієвський, Новини на “Вежі”.

ПОДІЛИТИСЬ