33 країни світу, 130 художників та півтори сотні робіт у форматі 2D та 3D (ВІДЕО)

33 країни світу і понад 130 художників. Восьма Міжнародна бієнале мінітекстилю «Скіфія» вражала формами та алегоріями в Івано-Франківську. Півтори сотні робіт у форматі 2D та 3D. Митці з усього світу представили оригінальні вироби з паперу, бісеру, шкіри, ниток, волокон і навіть дроту. Усе це – у найрізноманітнішому мистецькому оформленні. Від звичного шиття чи в’язання до безлічі авторських технік.

Людмила та Андрій разом не лише на життєвому шляху, але й на мистецькому. Саме вони понад два десятиліття тому й започаткували «Скіфію». Відтоді, розповідають, до міжнародного бієнале долучилися 68 країн світу. Деякі з них пробували навіть переманити активне подружжя до себе. Втім, пара залишилася в Україні. І цим, запевняють, пишаються.

Шведська майстриня Рене Рудебрант працює з текстилем понад сорок років. Починала, розповідає, із ткацтва. Створювала одяг. Нині ж перейшла на сучасний художній текстиль. З мистецько-історичним підтекстом.

Серед учасників бієнале – івано-франківська художниця Оксана Бейлах. На виставці представила роботу зі шкіри. Своє «Небесне сяйво», каже, створила уже давно. Для іншої експозиції. Втім, її ангели знайшли своє місце й у “Скіфії”.

Це уже другий етап бієнале. Відкриття цьогорічної “Скіфії” відбулося на початку літа, у Херсоні.

ПОДІЛИТИСЬ