Алея сакур – в міському Парку

Куточок Країни сонця , що сходить, з’явився в Івано-Франківську. Представники міської влади спільно з Посольством Японії урочисто відкрили Алею сакур. Вона розмістилася в Центральному парку. Висаджували екзотичні дерева спочатку комунальники. Потім до акцїі долучилися і небайдужі мешканці міста. Загалом, на алеї – 35 сакур. Частину з них секретаріат посольства Японії в Україні привіз із батьківщини.

Алея сакур стала символом тісних дипломатичних стосунків між Україною та Японією. В мерії зародилася ідея розширювати географію дружніх до України держав на території міста. Відтак невдовзі з’являться символічні куточки інших країн.

2017 рік офіційно названо роком Японії в України. З цього приводу відбудеться низка культурно-просвітницьких заходів.

Саджанці японської вишні висадили цієї весни. Як тільки дозволили погодні умови. Щоправда екзотичний сад постраждав від акту ванталізму, зазначили в мерії. Тож довелося досадити два десятки дерев. Для цього обрали так звані “плакучі ” сакури. Аби прикрий інцедент не повторився, в Парку встановлять відеоспостереження. Віра Лутчин, Андрій Українець , новини на Вежі.

ПОДІЛИТИСЬ