Благоустрій кладовища (ВІДЕО)


 
Благоустрій кладовища. Міська рада прийняла Програму утримання кладовищ, меморіального скверу, пам’ятників та пам’ятних знаків. Чиновники запевняють, тепер людям буде легше зорієнтуватися на міському цвинтарі у Чукалівці. Щоправда, у депутатів одразу ж виникло чимало питань. Насамперед до комунальних служб.

 

Чистка зелених насаджень у Чукалівці проводиться раз на рік. І то восени, кажуть в Міській ритуальній службі. Частіше підрізання дерев не подобається відвідувачам кладовища, кажуть тут.

 

Міський голова Руслан Марцінків розпорядився робити генеральну чистку кладовища хоча би тричі на рік. Зрозуміло, за кошти, які на реалізацію Програми виділять із бюджету.

 

У депутатів виникло чимало питань, на які керівник Ритуальної служби одразу відповісти не зміг. Зокрема щодо обсягу коштів, які надійшли за відвідування кладовища в цьому році. До речі, вартість вхідного квитка – 5 гривень. Також щодо суми, яку сплатили підприємства, котрі працюють на території кладовища.

 

Програма розрахована також на впорядкування інших кладовищ у місті. Зокрема і закритих, де нових поховань не відбувається.

 

Міський голова розпорядився створити спеціальну комісію, котра перевірить стан усіх кладовищ у місті. За її роботою можна буде слідкувати на спеціальному сайті. На цьому ж ресурсі уже у вересні мешканці зможуть знайти всю необхідну інформацію про сектори кладовища, вільні ділянки та місця останнього спочинку відомих людей. Програма утримання кладовищ розрахована на 5 років і обійдеться міській казні у понад 50 мільйонів гривень.

Оксана Семко, Сергій Царик, Новини на “Вежі”.

ПОДІЛИТИСЬ