Близько двох сотень ковалів з’їхалися до Івано-Франківська (ВІДЕО)

Куй залізо поки гаряче. Сенс народної мудрості вони розуміють як ніхто інший. Буквально. Адже для них це не просто прислів’я. А головне правило у роботі. Близько двох сотень ковалів з різних країн світу уже в 15-те з’їхалися до Івано-Франківська. На своє професійне «Свято». З нагоди Дня міста. «Озброєні» молотами та розжареним металом вони виглядають суворо і непохитно. Втім, зізнаються, за цією справою відпочивають. І душею, і тілом.

А разом з тим замислились і над вічним. Зокрема, над питанням часу. Це – основна тематика цьогорічного фестивалю ковальського мистецтва. Не випадково символом «Свята ковалів» обрали часову вежу.

Філософію Свята ковалі підтримали не лише в основній композиції. З собою привезли чимало власних проектів. З не менш глибоким підтекстом.

Турчанин Керен навідався на «Свято Ковалів» не вперше. Втім, як завжди, з підмогою – друзями Ідрісом і Орфаном. Каже, в Україну цього року завітали з миром.

Упевнено, хоч і вперше, тримає у руках молот і шестирічна Маргарита. Дівчинка долучилася до ковальського майстер-класу. Під пильним наглядом «фахівця по металу».

Між тим, за 15-літню історію «Свято ковалів» подарувало Івано-Франківську кілька десятків ковальських композицій. Невдовзі їх доповнять новими «металевими» історіями.

Ірина Головенко, Віктор Костинюк. Новини на «Вежі».

ПОДІЛИТИСЬ