Бути чи не буди забудові в межах вулиць Крайківського-Промислова–Макогона? (ВІДЕО)

Бути чи не буди забудові в межах вулиць Крайківського-Промислова–Макогона? Це вирішували мешканці тамтешнього мікрорайону. Для цього провели виїздні громадські слухання на території «Харчосмакової фабрики». Щодо подальшої долі промзони їхні думки розділилися.

Аби позиція мешканців була врахована вони мають намір безпосередньо брати участь в коригуванні детального плану території. Для цього створили навіть ініціативну групу. Основні вимоги людей до забудівника: дотримуватися чинних норм містобудування. Зокрема, мешканці мікрорайону наполягають врахувати допустиму будинкову поверховість та щільність забудови. А також провести розрахунки підземних комунікацій відповідно до перспективи збільшення густоти населення. Свої думки щодо розширення житлового сектору висловили і місцеві підприємці.

Щодо доцільності спорудження житлових будинків на даній території висловилися фахівці галузевого Департаменту. На їхнє переконання, ця земельна ділянка повинна використовуватися раціонально. З огляду на особливості її розташування.

Загалом в громадських слуханнях взяли участь понад 70 учасників. Ініціативна група виступила з вимогою продовжити громадські слухання щодо коригування ДПТ діючого генплану.

Віра Лутчин, Сергій Царик, Новини на “Вежі”.

ПОДІЛИТИСЬ