Битва стартапів

Як стати єдинорогом ? В Івано-Фраківську відбулася 8 битва стартапів. До обласного центру Прикарпаття з’їхалися ІТ-розробники з усіх куточків України, аби продемонструвати власний винахід. Мета: зірвати грошовий куш – 10 тисяч доларів.
На реалізацію проекту. Мрія – розрутити власний продукт, який б приносив прибуток – мільйон доларів. Відтак отримати звання єдинорога. До речі, в світі налічується лише дві сотні проектів – мільйонників.

 

Битва стартапів проходила у декілька етапів. Це – знайомство з учасниками, панельні дискусії про головні виклики ринку ІТ- технологій. Та безпосередньо бої стартаперів. На все про все 3 хвилини. За презентаціями пильно спостерігала аудиторія – потенційній користувачі нового продукту.

 

Унікальний проект “Ангел” презентували місцеві науковці. Це – робот- медик, який здійснюватиме діагностику та першу медичну допомогу пораненим солдатам під час бою. Комп’ютерна система “Ангела” зможе через GPS навігацію повідомляти, де перебуває поранений і який його поточний стан.

Над розробкою “Ангела ” працювали науковці з різних областей України. Наразі вони створюють 3-D прототип робота та шукають інвесторів для втілення проекту в життя.

Науковці “Валару” працють близькодва десятки років. Вони створили понад півсотню проектів для потреб військових в медичній галузі .
 

ПОДІЛИТИСЬ