Чемпіонат з ароматом кави… (ВІДЕО)


Чемпіонат з ароматом кави… В Івано-Франківську відбувся батл баристів. У відкритому чемпіонаті по лате арту. У місті він проходить вже вдруге. В 2-а етапи: півфінал та фінал. Знавці бадьорого напою демонстрували свої провесійні уміння. За кавовими апаратами. Завдяки вливанню спіненого молока в еспресо вони утворювали візерунки на поверхні кави. У півфіналі «малювали» серце та розкритий тюльпан. На чотирьох порціях ароматного напою. Деякі баристи свою творчість оцінили досить критично.
На приготування 4-ьох філіжанок кави з малюнками учасникам дали 10 хвилин. За роботою баристів слідкували усі присутні. Зокрема, судді, які прискіпливо оцінювали результат творчості.

Двадцятитрирічний бариста Василь Когут зізнається,хвилюється, бо вперше бере участь у кавовому чемпіонаті. Каже, «подружився» із кавою та молочними малюнками не так давно – 9 місяців тому. Втім, захопився цим мистецтвом не на жарт.
А от львів’янин Юрій Баньковський – бариста із досвідом. Він вже 5 років «чаклує» над кавою. І не приховує секрет вдалих малюнків.

У фіналі учасники чемпіонату готували каву з авторськими малюнками. Баристи переконані, завдяки таким змаганням Україна зможе досягти рівня азіатських країн, які є фахівцями кавової справи.

Ольга Цьома. Андрій Шустикевич. Новини на «Вежі».

ПОДІЛИТИСЬ