“Чи знаєте Ви, хто така Ірина Сених?”(ВІДЕО)

“Чи знаєте Ви, хто така Ірина Сених?” – розпитував міський голова Руслан Марцінків представників УБЕЗу під час їхнього чергового візиту. Відповіді не отримав. Саме за мурал дисидентці Ірині Сеник мера Івано-Франківська притягають до адміністративної відповідальності. Історичний стінопис розміщений у одному із дворів на вулиці Коновальця, Ініціатором арт-проекту виступив депутат міськради Олег Капустяк.

Торік міські депутати проголосували за виділення коштів переможцям міні-грантів. Ціна питання близько 30–ти тисяч. Наразі триває судова справа з цього приводу. У зв’язку з виникненням конфлікту інтересів, де фігурує очільник міста.

Краєзнавці стверджують, Ірина Сеник визначна історична постать минулого століття і варта більшої уваги, ніж традиційне відзначення річниці в її честь. Адже в засланні, політув’язнена не лише проявила неабияку мужність, а й зуміла підтримати дух жіноцтва, заарештованих за проукраїнські погляди. Деякі творчі доробки Ірини Сеник нині зберігаються в Музеї визвольної боротьби.

Між тим, мешканцям мікрорайону, де розташований мурал Ірині Сеник, стінопис до вподоби. Щоправда, вони недостатньо обізнані в історичній тематиці.

Чергове засідання суду у справі Руслана Марцінківа відбулося сьогодні, 23 березня.

ПОДІЛИТИСЬ