Демографічна ситуація в Україні невтішна (ВІДЕО)

Демографічна ситуація в Україні невтішна. І народжуваність продовжує знижуватися, б’ють на сполох медики. Прогнозують, ситуація може погіршуватися, позаяк в Україні не має нової соціальної Програми репродуктивного здоров’я нації. А термін дії попередньої завершився.

Найбільше відсутність фінансування за Програмою репродуктивного здоров’я відчують матері недоношених діток, кажуть уже місцеві медики. Неонатологи констатують, народжуваність на Прикарпатті зменшується, а кількість передчасних пологів зростає. Особливого догляду потребують немовлята із вагою до півтора кілограма.

Крім того, репродуктивне здоров’я нації залежить насамперед і від самих жінок. Чимало потенційних матерів із різними проблемами звертаються до Центру планування сім’ї.

Наразі Концепцію програми “Репродуктивне здоров”я нації” на наступну п’ятирічку аналізують фахівці МОЗу.Далі буде громадське обговорення. Після цього документ спрямують до Кабінету міністрів. Торік на Прикарпатті народилися 14 тисяч 720 малюків. Це майже на три тисячі менше, ніж ще 5 років тому.

Оксана Семко, Андрій Шустикевич, Новини на “Вежі”.

ПОДІЛИТИСЬ