Двадцять соток землі стали “яблуком розбрату” між двома підприємцями (ВІДЕО)

Двадцять соток землі стали “яблуком розбрату” між двома підприємцями. Ця суперечка ще більше загострилася на 12-ій сесії Івано-Франківської міськради. Під час розгляду “земельного” блоку. Дирекція виробничого об’єднання “Карпати” звернулася до мерії з проханням закріпити за підприємством прилеглу територію. Адже цією ділянкою вони користуються сповна.

“Карпати” – статегічне промислове виробництво для Прикарпаття. Тут працюють близько 4 тисяч робітників. Середня заплата на підприємстві 7 тисяч гривень, каже його адміністрація. Торік ним було сплачено понад 80 мільйонів гривень податкових платежів. Третя часнина цієї суми спрямована в міську казну.

На дану земельну ділянку претендує приватний підприємець. Андрій Струс стверджує, придбав складські приміщення на Галицькій вулиці для ведення господарської діяльності. Планує залучити для цього іноземного інвестора. За його підрахунками, на новому виробництві створять не менше три сотні робочих місць. Одна з вимог закордонних парнерів – забезпечення паркомісць для службового транспорту.

Підприємець стверджує, для користування цією ділянкою має законні підстави.

Загальна площа земельної ділянки 6,5 тисяч метрів квадратних. Її вартість сягає 3-х мільйонів гривень, підрахували депутати. Однак громадські обранці наполягали на “братерському” розподілі даної земельної ділянки.

В результаті депутати затвердили детальний план земельної ділянки на Галицікій вулиці. В перспективі тут має бути парковка для службового транспорту обох підприємств. Відповідно до розпорядження міського голови.

Віра Лутчин, Андрій Шустикевич, Новини на “Вежі”.

ПОДІЛИТИСЬ