Франківські виробничники здійснили технологнічний прорив у харчообробній галузі (ВІДЕО)

Івано-франківські виробничники здійснили технологнічний прорив в харчообробній галузі. Вони сконструювали перше в Україні обладнання, яке прискорює в’ялення м’ясних виробів, рослинної їжі та навіть медикаментів. А головне, кажуть фахівці, весь процес відбувається без втрати поживних речовин. Сама обробка відбувається за допомогою теплової хвилі, яка безпосередньо взаємодіє з продуктами. Її температура не перевищує 40-ка градусів. Під дією інфрачервоних променів відбувається випаровування вологи з органіки. Продукти, що підлягають обробці, заповнюють в спеціальну герметичну шафу. І вже за 24 години м’ясні вироби готові. До прикладу, традиційний іспанський хамон готується близько місяца.

Аби продемонтрувати нову технологію виробники вирішили запусти власну лінію сиров’яленої продукції. Якщо ж винахід приживеться, це дозволить значно збільшити інтенсивність виробництва, кажуть фахівці. А відтак інвестувати в місцеву економіку.

Невдовзі місцеві підприємці розпочнуть працювати з органікою рослинного походження. Даним проектом вже зацікавилися закордонні інвестори.

Віра Лутчин, Сергій Царик, Новини на “Вежі”.

ПОДІЛИТИСЬ