Франківським школярам видали проїзні учнівські квитки (ВІДЕО)

Дорога до знань стала доступною. Івано-франківським школярам видали на руки проїзні учнівські квитки. Відтак, діти, які здобувають середню освіту у школах чи вищих навчальних закладах, в урочний час можуть користуватися громадським транспортом безкоштовно.

Втім, скарги таки є. Від перевізників. Вони вважають, пільговим категоріям виділено занадто велику частку. У загальному пасажиропотоці 10 відсотків становлять учні. Ще близько 50 відсотків – пенсіонери. Відтак перевізники наполягають на підвищенні тарифів в громадському траснпорті. Втім, міська влада поки що демонструє свою непохитність.

Разом з тим Департамент освіти подбав і про джерельну базу для навчаня. Для учнів четвертих і сьомих класів нарешті закупили підручники. Відтак, нині, запевняють освітяни, навчальні заклади забезпечені книжками в середньому на 80 відсотків.

Такі результати прямих переговорів з понад десятком місцевих видавництв. Саме вони погодились виділити підручники для місцевих шкіл. За цінами держзамовлення. Між тим, до кінця навчального року освітні заклади мають бути забезпечені книжковим ресурсом, обіцяють у профільному Департаменті.

Ірина Головенко, Сергій Царик, Новини на «Вежі».

ПОДІЛИТИСЬ