Гуртожиток заводу “Пресмаш” передали у комунальну власність (ВІДЕО)

Гуртожиток передали у комунальну власність. Між тим, заводське керівництво, у відомстві якого перебуває житло, не в курсі. Йдеться про гуртожиток заводу “Пресмаш”, що на вулиці Довженка, 14. Рішення про передачу ухвалила позачергова 10-та сесія міськради. Кілька мешканців гуртожитку, які завітали на сесію, розповідають, на це рішення чекали чверть століття. Стверджують, з цього приводу тривалий час не було порозуміння з боку керівництва акціонерного товариства “Пресмаш”.

Проект рішення міські депутати проголосували без зайвих дискусій. Наголошували, мешканці гуртожитку нарешті зможуть приватизувати свої помешкання. До речі, це переважно колишні виробничники “Пресмашу”. І майже всі працювали на заводі не один десяток років.

Як зазначалося на сесії, мешканці гуртожитку на Довженка, 14 уже визначилися і з управителем. Згідно з проектом рішення, будівлею надалі буде опікуватися “Дирекція замовника”.

Тим часом в адміністрації заводу наголошують, про сесію міськради дізналися уже по її завершенні. Із інтернет-ресурсів. Кажуть, із ними ніхто перемовин щодо перспективи гуртожитку не вів. А споруда і надалі перебуває у відомстві “Пресмашу”.

Також представники “Пресмашу” наголошують, вони не проти передачі майна. Але у встановленому законом порядку. Тим більше, що мали свої плани щодо облаштувати даного будинку.

9-типоверхівка на Довженка, 14 була останнім заводським гуртожитком, який не входив до муніципального житлового фонду.

Оксана Семко, Андрій Шустикевич, Новини на “Вежі”.

ПОДІЛИТИСЬ