Івано-Франківськ стане більш мобільним (ВІДЕО)

Нову угоду про партнерство підписали представники ПРО-ООН та мерія Івано-Франківська. Наступного року обласний центр працюватиме у новій для Програми сфері – розвиток так званих “розумних міст”. Згідно з цим проектом Івано-Франківськ стане більш мобільним. Містом, де втілюються на практиці новітні технології. На їхнє впровадження Івано-Франківськ отримає 30 тисяч доларів.

Із Програмою розвитку Організації об’єднаних націй Івано-Франківськ співпрацює понад десятиріччя. Координатори запевняють, місто завжди активно відгукувалося на всі соціально-побутові проекти. В тому числі і щодо їхнього співфінансування. У мерії сподіваються, вже невдовзі іванофранківці відчують результати спіпраці у новій сфері – місто стане “розумнішим”.

Угоду про співпрацю підписано в рамках Міжнародного інвестиційно-економічного форуму “Партнерство та перспектива”. Фахівці Національного рейтингового агентства вважають Івано-Франківськ найбільш інвестиційно привабливим містом Західної України. Згідно із цьогорічним Інвестиційним паспортом щодо клімату і ризиків місто отримало непоганий показник – 4,5 бали.

Наразі Програма розвитку ООН діє у майже двох сотнях міст України. Координатори акцентують увагу на щорічному зростанні міського населення. Прогнозують, до 2050-го року в українських містах проживатимуть дві третини населення.

Оксана Семко, Михайло Березень, Андрій Шустикевич, Новини на “Вежі”.

ПОДІЛИТИСЬ