Івано-франківські школи та дитсадки Департамент освіти планує обладнати камерами відеоспостереження (ВІДЕО)

Під пильним оком відеокамер. Івано-франківські школи та дитсадки Департамент освіти планує обладнати камерами відеоспостереження. Відповідний проект підписано із одним із охоронних підприємств. Яке має досвід роботи із навчальними закладами у 12-ти регіонах України. Пілотним проектом співпраці стало обладнання відеонаглядом приміщення самого Департаменту освіти.

Охоронне підпримство обладнає навчальні заклади відеонаглядом та охоронно-пожежною сигналізацією. Ціна мінімального набору – від 30-ти тисяч гривень. До початку навчального року роботи мають намір виконати у 9-ти закладах. Починають із 26-ої школи. В охоронному підприємстві кажуть, з часом відеонагляд дозволить також зекономити і на працівниках.

Департамент освіти зі своєї сторони зобов”язався вчасно вносити абонплату. Розраховано, що проект окупиться через 3-4 роки. Для батьків це не коштуватиме ні копійки.
Всіх звільнених охоронців навчальних закладів підприємство обіцяє працевлаштувати. Загалом камерами відеоспостереження мають намір обладнати всі школи, дитсадки та позашкільні навчальні заклади Івано-Франківська.

Оксана Семко, Андрій Шустикевич, Новини на “Вежі”.

ПОДІЛИТИСЬ