«Картки іванофранківця» вступили у дію (ВІДЕО)

Лише для соціально незахищених. І виключно для мешканців Івано-Франківська. «Картки іванофранківця» вступили у дію. Щоправда, використовувати їх можна не повсюди. Лише у трьох соціальних крамницях міста. Тут власники карток можуть отримати знижку на окремі продукти. Від десяти до двадцяти відсотків.

«Картка іванофранківця» створена для пільгових категорій населення, наголошують у Мерії. Отримати її можна у Департаменті соціальної політики. Втім, оскільки не всі мають можливість забрати картку самостійно, соцпрацівники буквально ідуть назустріч.

Ольга – багатодітна мати. У неї – чотири синочка. Дошкільного та шкільного віку. Жінка зізнається, забезпечити їх усім необхідним стало майже неможливо. Тим більше після того, як зросли тарифи на комунпослуги. Тому, каже, така можливість заощаджувати для них – справжній порятунок.

Поки що в «акційному» списку – продукти першої необхідності. Втім, підприємці обіцяють розширювати асортимент товарів. Враховуючи побажання покупців. Натомість міська влада уже працює над багатофункціональністю «Картки». Аби люди могли отримувати знижки не лише у продуктових крамницях. А також в аптеках та громадському транспорті.

Саме на них припала перша хвиля роздачі соціальних карток. Втім, міська влада планує розширювати перелік пільгових категорій. Адже, на обліку галузевого Департаменту – понад 12 тисяч людей з інвалідністю. Втім, поки що лише кожен десятий із них потрапив у «щасливі» списки.

Ірина Головенко, Андрій Шустикевич. Новини на «Вежі».

ПОДІЛИТИСЬ