Купи книгу – передай іншому (ВІДЕО)

Купи книгу – передай іншому. Під таким гаслом в Івано-Франківську стартувала друга благодійна виставка «Український простір». До неї долучилися місцеві та київські видавництва, книгарні та бібліотеки. Для читацької аудиторії підготували не лише заповнені книжкові полиці, а й низку презентацій, зустрічей і автограф-сесій. Зберегли й традицію. Придбавши будь-яке з представлених видань, відвідувачі виставки можуть подарувати його читачеві, який не має можливості купити книжку.

За чотири дні виставки організатори планують зібрати «книжковий пакунок» і для мешканців східних регіонів України. Така благодійна допомога там особливо потрібна, переконаний постійний відвідувач експозиції Ігор Томашівський. Він вважає, у час інформаційної війни підростаюче покоління має виховуватись виключно на україномовній літературі.

Перша книжкова виставка в рамках проекту «Український простір» відбулася торік. Тоді до неї долучилися близько сорока українських видавництв. А також окремі автори та народні майстри. Відтак, організатори зібрали та передали на Донбас понад 15000 примірників. А інформаційні групи «Українського простору» побували у десяти містах Сходу.

Ірина Головенко, Андрій Шустикевич, Новини на “Вежі”.

ПОДІЛИТИСЬ