Китайські вишні будуть і в Івано-Франківську (ВІДЕО)


В Івано-Франківську з’явиться алеї сакур. Вона розміститься неабиде , а на площі перед адмінбудинком. Наразі комунальники опрацьовують ландшафтний прект щодо насадження тут символічних китайських вишень. А це близько півсотні сакур, підрахували комунальники. Саджанці екзотичних дерев висадять вже в середені осені. Цвітіння сакур припадає приблизно на кінець квітня — початок травня і триває близько 2 тижнів. Це надзвичайно красиве видовище, що символізує швидкоплинність життя. Квіти сакури мають ніжно-рожеве забарвлення.
В Івано-Франківську вперше сакури з’явлися декілька років тому. В Центральному парку відпочинку. Окрім алеї сакур комунальники презентували не менш цікаві ландшафтні проекти щодо озеленнення міста. Зокрема, декоративні кущі у вигляді скульптур живих істот.
Якщо декоративні дерева не приживуться , то виконавці робіт зобов’язані будуть замінити саджанці. За власний кошт. Це один із основних пунктів договору з підрядними організаціями.
Загалом в місті видалено понад вісімсот потенційно аварійних дерев. Натомість висаджено лище третину нових саджанці. Це різновиди сакур, кулястий клен , липа , калина та тюльпанові дерева.

Віра Лутчин, Андрій Шустикевич, Новини на Вежі

ПОДІЛИТИСЬ