Майже півсотні музикантів найбільшого в Івано-Франківську колективу виступали для молоді (ВІДЕО)

На сцені – Муніципальний естрадно-симфонічний оркестр. Майже півсотні музикантів найбільшого в Івано-Франківську колективу на цей раз виступали для молоді. Музика не змінюється, змінюються уподобання слухачів, каже художній керівник та диригент оркестру Валерій Чикирис. Він очолює цей колектив уже майже два десятиліття. Щодо роботи в оркестрі, запевняє, працювати тут зможе не кожен музикант. У репертуарі Естрадно-симфонічного оркестру – майже півтори сотні різножанрових творів.

Концерт “Музика торкається душі” став другим сольним виступом, організованим Об’єднанням муніципальних колективів. Відбувся він у рамках проекту “Об’єднані вірою і надією”. Загалом об’єднання утворюють 7 муніципальних колективів. Це артисти, без яких в Івано-Франківську не обходиться жодне свято. Вони є призерами міських, обласних та міжнарожних конкурсів і фестивалів. Очолює Об’єднання “жінка сцени” Мирослава Цюцьмаць.

Збереження та розвиток національної музичної культури, пропагування цієї творчості. Таке завдання Об’єднання муніципальних мистецьких колективів. Дирекція каже, намагаються розширювати географію виступів. Та вдається це не завжди.

Концерт “Музика торкається душі” відбувся в Івано-Франківську з нагоди відзначення Міжнародного дня музики.

Оксана Семко, Андрій Шустикевич, Новини на “Вежі”.

ПОДІЛИТИСЬ