Місцеві культурні та громадські діячі перевірили власну мовну грамотність (ВІДЕО)

Рідну мову потрібно вивчати все життя. В цьому переконана івано-франківська еліта. Символічно у День української писемності вона сіла за одні парти зі студентами. Аби спільно написати Всеукраїнський диктант єдності. У такий спосіб місцеві культурні та громадські діячі перевірили власну мовну грамотність.

Цю унікальну акцію Національна радіокомпанія України започаткувала ще у 2000-му. Івано-Франківськ перейняв традицію декілька років тому. Втім, здебільшого її щорічно підтримувала громадськість. Посадовці до масового написання радіодиктанту долучились вперше. Попри це, запевняють, про студіювання рідної мови не забувають у повсякденному житті.

Втім, серед представників еліти є й «відмінники», які щорічно пишуть диктанти єдності. Причина цьому, кажуть, проста.

Патріотичний дух, та не лише. Директор Центру оцінювання якості освіти і відомий літератор Богдан Томенчук впевнений у власних «лінгвістичних силах».

Ініціатори акції кажуть, Диктант єдності кожен пише для самоперевірки. А тому результати оприлюднюватися не будуть. Втім, охочі можуть власноруч відправити свою творчу роботу на розгляд до Києва. Учасники, які не допустять жодної помилки у диктанті, отримають подарунки від Українського радіо.

Ірина Головенко, Андрій Шустикевич, Новини на “Вежі”.

ПОДІЛИТИСЬ