На каву – із головним патрульним міста (ВІДЕО)

На каву – із головним патрульним міста. Очільник міської Патрульної Поліції Дмитро Міхалець запросив іванофранківців на зустріч. У неформальній обстановці. Аби за чашкою кави обговорити питання, які хвилюють містян. Лише так, переконаний полісмен, можна налагодити вільну комунікацію. Та подолати наявні бар’єри. Між Поліцією і громадськістю.

Ідея – не нова, зізнається патрульний поліцейський. Запозичив її у колеги з Ужгорода. Тепер, каже Дмитро Міхалець, спробує перетворити її на місцеву традицію. Та проводити таке «кавування» хоча б раз на місяць.

Єдине табу очільник Патрульної Поліції наклав на питання особистого характеру. До всього іншого, каже, цілком відкритий. Відтак, розмову почали із прав людини.

У своєму запитанні представниця обмбудсмена в Івано-Франківській області Лілія Зеленко мала ще й практичну ціль. Жінка каже, Управління забезпечення прав людини не менше Патрульної Поліції зацікавлене у вирішенні проблем громади. Відтак, для неї це не просто «кавування». А можливість налагодити співпрацю із патрульними.

Не обійшли увагою і нічні пригоди івано-франківських патрульних.

За філіжанкою кави розмова пішла як по маслу. Обговорили найрезонансніші ДТП. Та щоденні звернення іванофранківців у Поліцію. Їх, до слова, з місяць надходить понад 4 тисячі, зізнався полісмен. А між тим, згадали й про конфліктні ситуації, в яких фігурувало ім’я Дмитра Міхальця.

Ірина Головенко, Віктор Костинюк, Новини на «Вежі».

ПОДІЛИТИСЬ