На Коломийщині навчання – навіть влітку (ВІДЕО)

На Коломийщині навчання – навіть влітку. У Печеніжинській школі працює мовний табір. Його учасники – діти з дев’яти довколишніх сіл. За вчителя – волонтерка із Канади. Іноземну вивчають не за партами. Заняття починають з зарядки, потім ігри та мовні квести. Учні не лише поглиблюють знання англійської мови, а й дізнаються багато цікавого про заокеанську країну.

Мовний табір – це відпочинок. Тут не задають домашніх завдань, не садять за парти, не навантажують підручниками. А все, що написано на дошці – діти сприймають як розвагу. Кожного дня – окрема тема. Разом подорожують, відпочивають, займаються спортом, демонструють свої таланти. Єдина умова – усе англійською. Мері Тимчишин – канадійка українського походження. У Києво-Могилянській академії навчала студентів, паралельно вивчала українську. На Прикарпатті волонтерка має іншу місію – передати знання з англійської – дітям. Каже, лише спілкування у дружньому колі долає мовний бар’єр.

Аби з легкістю освоїти іноземну, коломийські школярі складають кросворди. Грають у різноманітні мовні квести та навіть вправляються в акторській майстерності.

У Печеніжинській школі мовний табір – експеримент. Таке навчання відбувається лише у шести школах по всій Україні. Заявку на проведення табору подали ще взимку. Навчальний рік закінчився, надії згасли. Про те, що в їхній школі буде іноземний волонтер, освітяни дізналися нещодавно. Сповістили дітей, з відпусток викликали учителів, організували харчування та почали роботу.

По завершенні табору літнє навчання у Печеніжинській школі не завершиться. Тут діятиме мовний клуб. Мері навчатиме школярів, які не потрапили в табір, студентів – вихідців довколишніх шкіл та їхніх батьків.

Оксана Семко, Андрій Шкварла, Новини на “Вежі”.

ПОДІЛИТИСЬ