На міській Ратуші облаштовують оглядовий майданчик (ВІДЕО)

Івано-Франківськ як на долоні. На міській Ратуші облаштовують оглядовий майданчик. Звідси можна буде побачити місто з усіх сторін. Піднятися на верхівку пам’ятки архітектури містяни та туристи зможуть уже наприкінці літа.
Історія четвертої, уже сучасної, Ратуші сягає початку ХХ століття. Попередні три споруди були зруйновані за різних обставин. Остання зведена у стилі конструктивізму. Вона має вигляд хреста, з перетину якого здіймається вежа. Саме балкон під куполом цієї вежі має стати головним оглядовим майданчиком.
Висота міської Ратуші майже півсотні метрів. Аби піднятися на балкон вежі, необхідно подолати 5 поверхів. На кожному з них, кажуть ініціатори проекту, стоятимуть експонати. Поки що, на майданчику для огляду уже змонтували металоконструкції захисного бар’єру. Задля посилення безпеки замовили ще й спеціальне обгороджувальне скло. Паралельно облаштовують сходи, укріплюють підлогу та стіни споруди.
У профільному Департаменті хочуть розмістити на Ратуші 4 цифрові камери на різних видових точках. Відтак, панораму міста можна буде переглядати і в режимі онлайн. А поки що, саме створення нової зони культурного відпочинку в місті стало для прикарпатців приємною новиною.
В Краєзнавчому музеї обіцяють подбати й про те, аби екскурсії були безпечними та цікавими. Щоправда, вихід на оглядовий майданчик буде платним, каже директор музею Ярослав Штиркало. Вартість квитка в межах 20-ти гривень.
Відкриття оглядового майданчика – лише перший крок на шляху пристосування Ратуші для туризму. Вона буде ключовою в переліку екскурсійних маршрутів, переконані в Департаменті містобудування. Капітальний ремонт експозиційних приміщень розпочнеться наступного року.

Ірина Головенко, Андрій Шкварла. Новини на “Вежі”

ПОДІЛИТИСЬ