На Прикарпатті презентували двотомник «Наші атланти» (ВІДЕО)

Російськомовні, але з великим українським серцем. В Івано-Франківську презентували двотомник про волонтерство бердянських доброчинців. Автор обидвох книг – поет та журналіст з Бердянська Степан Герилів. Письменник родом з Львівщини. Втім, вже 6 років мешкає у прифронтовому місті. Працює викладачем у тамтешньому Педагогічному університеті. Там разом зі своїми колегами заснував волонтерську організацію «Наші атланти». До неї долучилися сотні людей. Аби разом допомагати українським військовим у зоні АТО.

У книгах Степана Гериліва відтворені нелегкі будні бердянських «атлантів». У хронологічному порядку. Зібрані нотатки волонтерів підкріплені світлинами і поезіями автора. Українська письменниця Марія Вайно двотомник автора називає винятковим виданням. Запевняє, книги можна читати, як художню літературу. Затамувавши подих…

Видання містять чимало цікавих історій військових з Бердянська. Вони вражають і руйнують стереотипні уявлення Заходу про Схід.

Окрім унікальних «Наших атлантів» Степан Герилів презентував ще й власну поетичну збірку «Заробітчанські дзвони». Усі три видання можна знайти у місцевих бібліотеках.

Ольга Цьома, Віктор Костинюк, Новини на «Вежі».

ПОДІЛИТИСЬ