На вулиці Миколайчука підрядники проводять комплексний ремонт одного із будинків (ВІДЕО)


В Івано-Франківську триває благоустрій. На вулиці Миколайчука підрядники проводять комплексний ремонт одного із будинків. Основний принцип – енергоефективність. Торік тут поміняли вікна. Нині утеплюють фасад. Мешканці будинку зізнаються, стукали у двері міської ради останні три роки. Урешті-решт, їм відчинили.

Відтак, подбали не лише про користь, а й про красу. Місцеві художники Юрій Пінчук та Марта Бельмега прикрасили фасад будинку патріотичним муралом. На стіні вони зобразили відомого українського кіноактора Івана Миколайчука в образі козака із фільму «Пропала грамота». Секретар міськради Оксана Савчук запевняє, на цьому зупинятися не планують.

А все тому, що роботи мають відповідне співфінансування. Міська влада оплачує лише 60 відсотків. Решту коштів мають внести мешканці будинку. Для них платіж розтермінували на півроку. За цей час люди повинні сплатити по 10 тисяч гривень з однієї квартири. Однак не всі вважають таке рішення справедливим.

Утеплення будинку на вулиці Миколайчука здійснюється у рамках програми “Теплова модернізація житлового фонду”. Роботи на цій території планують завершити на початку вересня.

Ірина Головенко, Андрій Шустикевич, Новини на “Вежі”.

ПОДІЛИТИСЬ