Наймолодші пластуни відзначили відкриття Нового пластового року (ВІДЕО)

Понад століття Національна скаутська організація України “Пласт” набирає діток до своїх лав. І цей рік не виняток. Наймолодші пластуни відзначили відкриття Нового пластового року.

Новий пластовий сезон зустріло більше півтори сотні діток. Це пташата віком від трьох до п’яти років та новаки і новачки – від шести до одинадцяти. Для них організували захопливі ігри та майстер-класи. Особливістю відкриття пластового року стали доброчинні локації. На них діти зібрали допомогу для бійців АТО. Зокрема, власноруч сплели маскувальну сітку.

Завершення літа – ще не кінець розваг. У цьому переконані юні пластуни. Для них це лише закінчення таборового і відпочинкового сезону та початок нових пригод, знайомств і вражень.

Все ж найбільше, зізнаються пластуни, їм подобаються літні табори. Бо ж на них можна отримати оригінальні відзнаки.

Два роки тому Арсен з родиною вимушений був покинути рідний Луганськ. Невдовзі вступив у “Пласт”. Тут, зізнається, знайшов багато друзів. А ще здобув чимало корисних навиків.

Молоде покоління пластунів виховує новацький братчик Олег. У “Пласті” він уже шість років. Під його опікою вісім новаків. Як зробити із них справжніх чоловіків, добре знає. Цього року Олег відбув табір військового спрямування «Легіон».

Хоч і зовсім маленькі, проте вправляються на рівні зі старшими. Пластуни-пташата сміливо долають навіть найважчі перешкоди.

4-річна Софійка у “Пласт” прийшла вперше. Проте добре усвідомлює що на неї тут чекає.

Сповна проявити творчі здібності діти змогли на мистецьких локаціях. У нагоді стали папір, клей, тканина, ножиці, фломастери і навіть лак для нігтів. Для юних пластунів організували ще й майстер-клас із гончарства. Під пильним наглядом і з допомогою ватажків новаки та пташата ліпили глиняні глечики.

За словами пластунів, нині в Україні налічується більше ста юнацьких пластових куренів. Наступного року Національна скаутська організація України “Пласт” відзначатиме 105 річницю.

Ірина Головенко, Сергій Щочкін, Андрій Шустикевич, Новини на “Вежі”.

ПОДІЛИТИСЬ