Найталановитіші школярі з”їхалися до Івано-Франківська на гала-концерт (ВІДЕО)


Найталановитіші школярі з”їхалися до Івано-Франківська на гала-концерт. Допоки юні артисти готувалися до виступів, активно працювала виставка декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва. У дітей уже розпочалися канікули, тому їхні доробки демонстрували наставники. На одній із експозицій присіла відпочита бабуся із позаминулого століття. Із дерев”яним хрестиком на шиї та в платті із автентичного матеріалу. Поруч зупинилися прядильниця із веретеном. А трохи далі з немовлятком на руках – нещасна Шевченкова Катерина. Ці ляльки – роботи вихованців гуртка “Рукавичка”, що в Рогатині.

Одяг ляльок виготовлений із натуральних матеріалів. З них колись і шили спідниці, запаски та опанчі. Доповнює наряди ручна автентична вишивка. Наймасштабніша композиція “Прибігають: біля тину дитина сповита”.

На виставковому столику навпроти – мініатюрні Ейфелева вежа, Гошівський монастир та Різдвяна капличка. Це – роботи вихованців гуртка архітектурного моделювання з Долини. Керівник Галина Сова каже, моделювання не є затратним заняттям. Тут використовують картон, сірники, камінчики, обої за залишки будматеріалів.

Інші представники Долини – гурток художньої обробки шкіри. На їхньому стенді шкіряні коти, амулети, картини та навіть писанки. Щоправда, каже керівник гуртка, популярне тепер заняття – не із дешевих.

Композицією “Ми – діти твої, Україно” розпочалось свято на сцені. Самодіяльний колектив “Прикарпаття” із села Велика Кам”янка, що на Коломийщині, залучив до танцю учасників різного віку. Кожен привіз до Івано-Франківська по чотири національних костюми.

Пізніше патріотичними піснями слухачів чаровували солісти. Масштабності номерам додавав виступ хореографічних колективів із вишитими рушниками.

Гала-концерт кращих учнівських колективів та виставку декоративно-ужиткового мистецтва присвятили Міжнародному дню захисту дітей.

Оксана Семко, Сергій Царик, Новини на “Вежі”.

ПОДІЛИТИСЬ