Нове життя старого “Промприладу”

Відродити минулу славу. Місцеві активісти продовжують роботу над глобальним перевтіленням колишнього заводу «Промприлад». Оновити і перепрофілювати індустріальну зону взялися фахівці із платформи «Тепле місто». Її засновник Юрій Филюк переконаний, для всіх міських проблем існують креативні рішення. Він вірить, «Промприлад» може, як і колись, вийти на міжнародний ринок. Тільки тепер – продаючи не лічильники, а ідеї.

 
На шляху осучаснення «Промприладу», кажуть молоді проектанти, варто опиратися на світовий досвід. Зокрема, Берліна, який славиться перетворенням закинутих індустріальних зон на нові креативні прОстори. З цією метою активісти запросили до Івано-Франківська співзасновницю німецького центру ufaFabrik Зігрід Німер. Німкеня розповідає, її проект виник як низова ініціатива мешканців західного Берліну. Нині це – міжнародний інтернаціональний культурний центр.

 

Повірила і підтримала проект й міська влада Івано-Франківська. І наголосила, перевтілення заводу має взяти курс на креативну економіку.

 

Загальна площа «Промприладу» – 30 тисяч квадратних метрів. На двох тисячах із них наразі ведуться ремонтні роботи.

 
На реалізацію цілого проекту, кажуть його ініціатори, підуть роки. Втім, уже на осінь вони готують відкриття першої частини оновленого «Промприладу». До слова, сучасної і багатофункціональної.

 

ПОДІЛИТИСЬ