Одним з нововведень комунального Департаменту стане запровадження реверсивного руху (ВІДЕО)

Понад три десятки дорожньо-транспортних пригод. І це всього за тиждень. Невтішну статистику повідомили івано-франківські партульні. Кажуть, більшість ДТП стається саме через порушення правил дорожнього руху. В тому числі перевищення швидкості на дорозі, недотримання дистанції між транспортними засобами під час руху. Цього тижня обійшлося без жертв, зазначають поліцейські. Проте смертність на дорозі – одна з ключових проблем зниження демографічної ситуації в державі вцілому. Щороку внаслідок ДТП гине понад 5 тисяч людей.

Аби протидіяти дорожньо-транспортним пригодам комунальний департамент впроваджує заходи безпеки руху. Його фахівці чи не першими в Україні почали облаштовувати так звані “острівці безпеки” на проїзджих частинах, де спостерігається підвищений рух транспорту з порушенням швидкісного режиму. А ще виконання “розумної” дорожньої розмітки та облаштування підвищених переходів.

Чимало об’єктів нині перебувають в розробці, кажуть комунальники. На суму майже 2 мільйони гривень. У перспективі вони прагнуть досягти “нульової смертності” на дорозі. Саме завдяки модернізації дорожньої інфраструктури.

Одним з нововведень комунального Департаменту стане запровадження реверсивного руху на кільцевих дорогах. Зокрема на Привокзальній вулиці та перехресті Миру-Деповська. Наразі комунальники очікують погодження від Поліції.

Реверсивний рух покликаний розвантажити дороги від надмірного потоку автівок. З метою пристосування водіїв до зміни руху в середсмісті комунальники мають намір провести відповідну інформаційну кампанію.

ПОДІЛИТИСЬ