Опалювальний сезон офіційно розпочато (ВІДЕО)

Опалювальний сезон офіційно розпочато . В “Теплокомуненерго” констатують суттєве зниження середньої добової температури повітря відносно допустимої норми. Відтак комунальники задіяли всі котельні та індивідуальні теплові пункти для обігріву житлового фонду і соціальних закладів Івано-Франківська. Окрім котельні на Військових Ветеранів, зазначає дирекція “Теплокомуненерго”. Адже вона підлягала повній реконструкції. За кошти іноземних інвесторів тут повністю модернізували технологічне обладнання. А от запустити котли своєчасно не вдалося. Через бюрократичні колізії, пояснюють комунальники. Відтак мешканці 19-ти будинків поки що без теплопостачання.

Комунальники ще мають клопіт із проблемними мережами теплозабезпечення. Наразі виявлено пориви підземних комунікацій в 40-ка будинків. Аварійна служба “Теплокомуненерго” працює цілодобово. Відновлюють наявні пошкодження в системі теплопостачання . Скарги від мешканців продовжують надходити на ” гарячу лінію” комунального підприємства.

Ці проблеми пов’язані насамперед з тривалою експлуатацією мереж теплопостачання, пояснюють в мерії. Оскільки більшість комунікацій перебувають в аварійному стані. Між тим в Івано-Франківській мерії наголошують на заходах енергозбереження. Кажуть, це дозволить суттєво економити на оплаті за опалення.

Також “Теплокомуненерго” досі не врегулювало ситуацію із боргами. Їх сума сягає ста мільйонів гривень.

Віра Лутчин, Михайло Березень, Сергій Царик, Новини на “Вежі”.

ПОДІЛИТИСЬ