Педагоги на пенсії не бажають звітувати перед депутатами (ВІДЕО)

Педагоги на пенсії не бажають звітувати перед депутатами. Тож на час проведення 13-ї сесії міськради хто відправився у відпустку, хто перебував на лікарняному, а хто взагалі проігнорував запрошення громадських обранців. В Івано-Франківській міській раді сприйняли це як бойкот та зневагу представників влади.

Мерію обурив і той факт, що від деяких навчальних закладів не з’явилися ні заступники, ні виконуючі обов’язків директорів. Особливо чиновників зацікавили школи та дитячими садочками, які пасуть задніх серед освітніх закладів міста.

Ситуацію в школі–гімназії №3 напередодні з’ясовували в секретаріати міськради. Почуте відверто вразило президію.

Також освітяни мали низку зауважень до керівництва школи-садочку імені Софії Русової. Це стосується належного ведення документації та набору до вікових груп.

Директор школи-садочку імені Софії Русової Марія Ільків каже, діяла згідно роз’яснень Міністерства освіти і науки. Відтак жодних порушень не визнає. А всі зауваження профільного управління сприйняла як особисте зведення рахунків. Адже вона одна з працюючих педагогів у віковій категорії за 70-ть.

Емоції взяли верх. Марія Ільків демонстративно покинула трибуну. За педагога-пенсіонерку заступилися депутати.

В Департаменті освіти зауважили, третина директорів – пенсійного віку. Основна вимога мерії до керівників навчальних закладів – наявність контракту. Набір буде проводитися на конкурсній основі.

Із запрошених керівників навчальних закладів доповідали лише половина. Решту звітів щодо роботи шкіл та садків депутати заслухають на найближчій сесії міськради.

Віра Лутчин, Віктор Костинюк, Новини на “Вежі”.

ПОДІЛИТИСЬ