Першовересневі клопоти (ВІДЕО)

“Довго запрягаємо, зате швидко поїдемо”. Саме так описав головний освітянин міста Ігор Смаль підготовку до нового навчального року. Наразі запланований обсяг ремонтів в школах та садках виконано лише на чверть . І це при тому, що літо досягло свого екватора. Чиновники пояснюють, затримка пов’язана з тривалими тендерними процедурами.

Тим часом, дирекції міських навчальних закладів активно проводять поточні ремонти класних кімнат та пришкільних територій. Упродовж літа здійснюється повірка лічильників , електромереж та підземних комунікацій. Відбувається реконструкція їдалень, актових та спортивних залів, санвузлів. А в 21 -й школі взялися за довгоочікуваний ремонт тиру.

До 1 -го Вересня готується і “Міськсвітло”. Підприємство відповідальне за освітлення пришкільних територій та подвір’я дитячих садочків. А також спортивних майданчиків під відкритим небом. Даниий проект розпочався ще торік. Комунальники мають завершити монтажні роботи до Дня знань.

 

Попри це, триває благоустрій житлових кварталів, зазначають в “Міськсвітлі”. В титульних списках понад тридцять дворів, які потребуть модернізації вуличного освітлення.

 

В мерії констатують , в місті катастрофічно не вистачає місць в дитсадочках . Щороку дошкільнят збільшується на півтори тисячі. Відповідно очікується суттєве поповнення і в навчальних закладах. Міська влада доручила проектувати ДНЗ під час спорудження нових жилових кварталах, де це можливо.

 

ПОДІЛИТИСЬ