Політичний аташе Посольства Японії в Україні провів неформальну лекцію (ВІДЕО)

2017-ий Президент Петро Порошенко оголосив роком Японії в Україні. Чимало місцевих студентів дізналися про це лише на зустрічі з Такаші Хірано. Політичний аташе Посольства Японії в Україні провів неформальну лекцію. Для міжнародників Прикарпатського вишу. Протягом останніх трьох років стосунки України та Японії досягли найвищого рівня, наголосив дипломат. І хоча географічно обидві країни далекі одна від одної. Втім, у них є чимало спільного.

Такаші Хірано наголосив, Японія підтримує Україну. Як фінансово, так і морально. А от у співпраці з українськими чиновниками виникають деякі труднощі, зізнався дипломат.

Втім, при поглибленній співпраці цих непорозумінь можна позбутися, переконаний політичний аташе. Не бракує українцям і японцям також спільних рис. Серед них дипломат Такаші Хірано виокремлює любов до природи, гостинність та небайдужість до спиртних напоїв.

Під час лекції студенти просто «закидали» японського дипломата питаннями. Зокрема, вони стосувалися збройного конфлікту на Сході України, корупції та можливого навчання у Країні Вранішнього Сонця. Відтак, зустріч видалася вельми пізнавальною.

Політичний аташе Посольства Японії в Україні Такаші Хірано закликав молодь самостійно ініціювати заходи, зокрема, культурно-мистецького характеру. В рамках року Японії в Україні. Адже наразі в усіх містах, окрім Києва, їх бракує. Натомість, у Японії року України на державному рівні поки що немає. Втім, у Токіо щороко відбувається парад вишиванок.

Ольга Цьома, Віктор Костинюк, Новини на «Вежі».

ПОДІЛИТИСЬ