Понад тисячу велосипедистів рухалися вулицями Івано-Франківська (ВІДЕО)

Понад тисячу велосипедистів рухалися вулицями Івано-Франківська. У такий спосіб відзначили традиційний “Велодень”. Учасники акції з самого ранку прибули на площу перед облдержадмінстрацією. Після настанов організаторів велосипедисти вишикувалися в колони. Їхній маршрут проліг середмістям до Центрального парку. Організатори кажуть, Івано-Франківськ ідеально пристосований для велоруху. Якби не знахабнілі водії.

До акції долучилися як професійні велосипедисти, так і велолюбителі. Крутили педалі і правоохоронці, комунальники, представники влади, мешканці міста та гості Івано-Франківська. Все заради популяризації здорового та активного способу життя. А також демонстрації екологічного виду пересування, як альтернативу автомобільному транспорту. Іванофранківець Дмитро рідко користується двоколісником. Міські вулиці зазвича долає пішки. Каже, охоче відгукнувся на “Велодень”, адже велосипед не забрюднює навколишнє середовище. На акцію завітав разом з приятелями.

На роверах – від малого до старого. Іванофранківець Стас Середюк разом з дідусем не пропускають жодного велопробігу. Відколи юний спортсмен навчився кататися на велосипеді. Хизується батьківським подарунком – новенький двоколісник до старту готовий.

“Велодень” відбувся за підтримки платформи “Тепле місто”. У рамках програми “Міські Ґранти”.

Віра Лутчин, Андрій Українець, Новини на “Вежі”.

ПОДІЛИТИСЬ