Про штрафи за порушення трудового законодавства (ВІДЕО)


14 тисяч гривень за несвоєчасну оплату праці. Такий штраф чекає на роботодавців, котрі затримали зарплату працівникам. Неприпустимо і не виплачувати відпускні на час законного відпочинку працівників. В Управлінні праці міськради проводять спеціальні рейди на підприємствах. Проблемою тут також називають офіційне неоформлення працівників. До речі, стажування також передбачає укладення відповідного договору. З початку року в Івано-Франківську перевірено 40 суб”єктів підприємницької діяльності.

Найбільше трудове законодавство порушують у сфері торгівлі та обслуговування, кажуть у мерії. Також проблемою називають неоформлення працівників окремими службами таксі.

Примушення працівника виходити на роботу у вихідний день без відповідно оформленого наказу є порушенням прав людини, кажуть в Управлінні праці. Якщо з таким працівником трапиться нещасний випадок, свою правоту він змушений буде доводити в суді.

Рідко, але все-таки трапляється, що працюючі не знають складових отриманої зарплати. Згідно із Законом України “Про державну службу” працівникам разом із нарахуванням
зарплатні повинна видаватись відповідна розшифровка. Загалом усіх працівників, котрі вважають, що їхні права порушуються, закликають звертатися до Управління захисту праці. Відповідна заява тягне за собою направлення листа на підприємство. Або захисники прав працівників навідуються сюди із рейдовою перевіркою.

Оксана Семко, Андрій Шустикевич, Новини на “Вежі”.

ПОДІЛИТИСЬ