Проїзд в громадському транспорті за гривню (ВІДЕО)

Проїзд в громадському транспорті за гривню. Щоправда, лише для студенства і лише в тролейбусах. Пільгові тарифи для молоді запропонувала міська влада. Компенсація таких витрат відбуватиметься відповідно з міського бюджету. Оплатити за проїзд можна традиційним способом. Тобто безпосередньо у тролейбусі. А також за допомогою інтернет – додатку. Це одна з новацій “Електроавтотрансу”, запозичена у львівських перевізників.

Оплачувати за проїзд в громадському транспорті буде значно простіше , якщо в місті запрацює електронний квиток , кажуть в “Електроавтотрансі”. Щодо цього вже мають певні напрацювання. Хоча і відзначають, такі проїздні квитки поки що далека перспектива для Івано-Франківська. І не з дешевих. Лише спеціальне обладнання коштує близько 16-ти мільйонів гривень. Комунальники сподіваються залучити інвестиційні кошти.

Переваги елентронного квитка очевидні, стверджують комунальники. Вони зручні у користуванні та дозволять проводити облік пасажироперевезнь автоматично. Оплата за проїзд картками широко застосовується в європейських країнах.

Українське законодавство щодо впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті чинне щойно прийнято в парламенті. А от набуває чинності наприкінці весни. В мерії також пропонують запроводити “карту іванофранківця”. З її допомогою пільговики зможуть отримати низку знижок . В тому числі у громадському транспорті.

Між тим, чиновники нагадали місцевим перевізникам про вартість поїздки в маршрутках для пенсіонерів. З 10-ої ранку до 16 -ої години вони мають право користуватися громадським транспортом безкоштовно. І без обмежень.

Віра Лутчин, Сергій Царик, Новини на “Вежі”.

ПОДІЛИТИСЬ