Придбати квиток на проїзд з мобільного (ВІДЕО)

Придбати квиток на проїзд з мобільного. Для цього необхідно мати доступ до Інтернету. Завантажити банківський додаток на смартфон та просканувати QR-код в салоні тролейбуса. Опісля на екрані з’являться всі можливі варіанти квитків – повний чи пільговий. Далі треба здійсити безпосередньо трансакцію коштів і все. Процес електроного обілечування займає не більше хвилини.

Нову послугу в муніципальному транспорті представли самі ж ініціатори. Поки що мобільне обілечування впроваджується в тестовому режимі. Однак пасажири користуються онлайн-послугами вже тиждень. Понад сотню людей придбали квитки за допомогою QR-коду, кажуть в дирекції “Електроавтортансу”. До речі, на модернізацію обілечування комунальники не витратили жодної копійки.

Наступним етапом модернізації пасажироперевезнь стане розробка електронних проїздних, кажуть автори ідеї. Невдовзі в меню додатку з’явиться тижневий або місячний квиток. Івано-Франківськ став 4-им містом, де запрацювала система онлайн-обілечування.

“Електроавтотранс” у своєму розпорядженні має близько півстотні тролейбусів. І практично всі мають QR-коди у салонах. В мерії кажуть, це перший і суттєвий крок до реалізації повноцінної системи безготівкового обілечування.

Офіційно електроний квиток запрацює в травні. Сучасна послуга функціонуватиме парально із традиційним видом обілечування. Білетообіг в одному тролейбусі становить 15 000 квитків.

Віра Лутчин, Сергій Царик, Новини на “Вежі”.

ПОДІЛИТИСЬ