Письменниця з Івано-Франківська презентувала столичний роман “Голова” (ВІДЕО)

Столичний мистецький роман презентувала письменниця з Івано-Франківська Роксолана Сьома. Видання має назву “Голова”. Відтак сюжетна лінія розкриває людські вчинки та їхній причинно-наслідковий зв’язок. Аж до моменту розплати за скоєне, розповідає авторка. І додає, це не любовний роман, і не детектив. Хоча і те, і інше присутнє на сторінках роману.

Головні герої роману – три подружні пари. Ці люди вигадані, як і сюжетна лінія, каже письменниця. Проте кожен персонаж наповнений глибоким змістом. Роздуми про сенс життя і буття людини Роксанна Сьома осягнула після автокатастрофи. Саме ці емоції і переживання намагалася передати в романі.

Легкий і читабельний стиль авторки і водночас глибинний зміст кожного слова відзначили читачі. На їхню думку роман носить характер притчі. Коли важливий не розвиток подій, а мораль.

Це вже другий роман Роксолани Сьоми. Письменниця захоплюється історією. Тож у процесі написання книжок звертається до архівних матеріалів та історичних документів. А ще в текстах послуговується автентичною галицькою говіркою. Привітати землячку з публікацією чергового роману прийшли колеги, приятелі та шанувальники її творчості.

Віра Лутчин, Андрій Шустикевич, Новини на «Вежі».

ПОДІЛИТИСЬ