Різдвяні подарунки для особливих дітей (ВІДЕО)

Різдвяні подарунки для особливих дітей. В Департаменті соціальної політики влаштували свято для соціально – незахищених верств населення. Тут лунають колядки і щедрівки. У виконанні аматорів міських колективів художньої самодіяльності. Все – заради усмішки наймолодших іванофранківців, кажуть соцпрацівники. Це – діти з неблагополучних родин, сироти або хворі на тяжкі недуги. Лише в Івано-Франківську особливих дітей – понад 8 сотень. З нагоди Різдва вони отримали солодкі подарунки.

На святі присутня і дітвора з Містечка милосердя святого Миколая. Чемно слухають колядки від місцевих артистів. І навіть самі заспівали різдвяної пісні. А потім, як годиться колядникам, завінчували присутніх на всілякі блага. Звертаючись з молитвою до маленького Ісусика.

Під опікою сестер-монахинь понад тридцять дітей. Всі вони огорнуті особливою турботою і любв’ю. Попри це, монахині звертають увагу на побутові потреби Містечка милосердя. Зокрема, що стосується дитячого одягу та засобів гігієни.

Особливої уваги та матеріальної підтримки потребують тяжко хворі діти. Адже державної пенсії не вистачає на лікування.

В обласному центрі налічується близько сотні дітей з інвалідністю підгрупи “А”. Раніше міська рада прийняли рішення про щомісячну матеріальну доплату з місцевого бюджету.

Віра Лутчин, Сергій Царик, Новини на “Вежі”.

ПОДІЛИТИСЬ