Сезон купання офіційно відкрито! (ВІДЕО)


Сезон купання офіційно відкрито! Поки люди готувалися до пляжного відпочинку, комунальники подбали про їх комфорт та безпеку водоймах і свіжому повітрі. Відтак івано-франківські рятувальники провели низку інженерних та попереджувально-запобіжних заходів. Зокрема, облаштували місця масового відпочинку на міському озері та берегах двох Бистриць, визначили територію пляжів. Напередодні купальногго сезону водолази обстежили та зачистили місцеву водну екваторію.

Одним із улюблених місць відпочинку іванофранківці вважають міське озеро. Тут також відбуваються чемпіонати з плавання. На міському озері обстежено понад 2 тисячі метрів квадратів підводного дна. Піднято близько тонни металобрухту. Чимало знайдених предметів – небезпечні для життя та здоров’я відпочивальників.

Комунальників зобов’язали покосити трави довкола водойм. Аби мешканці міста мали достатньо простору для комфортного відпочинку. Погода в червні виявивилася досить сприятливою для швидкого росту зеленого покрову, наголошуютьб в профільному Департаменті. Бувально за декілька днів трава виростає до 15 сантиметрів. Відтак в мерії розпорядилися регулярно викошувати її. А ще – встановити достатню кількість урн для сміття.

Між тим , надзвичайники рекомендують сумлінно дотримуватися правил безпечного купання. Зокрема, водні процедури варто приймати після прийому їжі. Не раніше, ніж через 2 години. У воду заходити варто без поспіху. Аби тіло пристосуватися до її температури . А ще під час відпочинку слід пам’ятати про народну мудрість : не лізь у воду , коли не знаєш броду.

Віра Лутчин , Михайло Березень, Андрій Шкварла Новини на Вежі

ПОДІЛИТИСЬ