“Солодкий” відпочинок (ВІДЕО)

Медові вихідні в Івано-Франківську. Мова хоч і не про романтичний відпочинок, втім не менш солодкий. Уже за лічені дні містяни та гості міста зможуть поласувати «Медами Прикарпаття». Організатори першого міжнародного одноіменного фестивалю підготували свято не лише для тіла, а й для душі.

 

А все тому, що мед не лише смачний, а ще й корисний продукт. Із окремих сортів солодкого нектару виготовляють ліки. А завдяки насиченості вітамінами він може заповнити будь-який «пробіл» у щоденному харчуванні людини. Особливо поживні – прикарпатські меди. У світі їм немає рівних, запевняють місцеві пасічники.

 

Україна – найбільший виробник і експортер меду в Європі, стверджують експерти. Лише в Івано-Франківській області налічується близько 11 тисяч пасічників. І хоча бджільництво на Прикарпатті розвинуте потужно, культура споживання меду бажає бути кращою. Відтак організатори «солодкого» фестивалю візьмуться це виправляти.

Лише натуральний і корисний продукт. Привчати до правильного отримання і споживання меду будуть не лише споживачів, а й самих пасічників.

 

Між тим, власні медові смаколики на фестивалі представлять бюджолярі з усіх областей України. А також іноземні гості. Зокрема, із Польщі та Литви. Організатори запевняють, у них буде солодко.

ПОДІЛИТИСЬ