Центральний ринок вийшов за визначені межі (ВІДЕО)

Центральний ринок уже вийшов за визначені межі. Торговці масово реалізовують свою продукцю вздовж Дністровської. Підприємці також заполонили прилеглу Шпитальну вулицю та площу перед ЦУМом.

А все тому, що тут патрулює Муніципальна інспекція. Виходять на популярні торгові точки в середмісті. Працюють з 6-ї ранку. Посилений режим роботи триває вже тиждень. На визначених постах інспектори перебувають близько двох годин. Потім їх змінює наступна група “зеленої поліції”.

Не всі підприєці бажали спілкуватися з інспекторами, стверджують комунальники. Кажуть, найважче було достукатися до свідомості торговців старшого віку, які збувають продукцію власного виробництва. Лише після декілька профілактичних розмов крига таки скресла. До речі, стихійним торговцям на Шпитальній інпектори давали лише усне попередження. Запевняють, саме ввічливі прохання, а не грошові стягнення, переконали людей. Але така акція від Муніципельної інспекції – тимчасова.

Результатами посиленої роботи інспекторів подивовані іванофранківці. Тепер люди вальяжно гуляють вулицею. Не вірять власним очам, що торговці самотужки звільнили пішохідні тротуари від продукції.

В Івано-Франківську можна торгувати лише на офіційно визначених ринках. Які є практично в кожному мікрораойні. Поки триває реконтрукція Центрального ринку люди продають буквально на дорозі. Тут і домашня городина, лісові плоди та навіть гаряча закуска. 16-ти річний Назар продає свіжу чорницю. Поки у школі канікули намагається підзаробити грошенят. Каже, це сімейний бізнес.

Бажаючих поласувати плодами літа – не бракує. Літра лісової чорниці коштує понад півсотні. Не всіх задовільняє лише соковитий вигляд ягід. Люди також запитують і про сертифікати якості.

На площі перед “Прикарпаттям” самотньо торгують поодинокі підприємці. Хоча конкурентів тут практично немає, люди неохоче купують товари.

Між тим, всіх вуличних торговців міська влада відправила на площу перед ЦУМом, що на Дністровський. До початку реконструкції даної території. Аби звільнити середмістя від стихійної торгівлі. Проте підприємців і тут не багато. Мабуть, тому що понеділок вважається “не базарним” днем.

Зустрічаються на торговій площі також іноземці. Всі прямують на закупи.

ПОДІЛИТИСЬ