Туристичне Прикарпаття (ВІДЕО)

Туристичне Прикарпаття. Представники місцевої влади обговорили перспективи туризму на наступний рік. Його подальший розвиток прогнозують через призму досягнень у цій галузі за попередній період. Чиновники констатують, у цьому році Прикарпаття відвідало майже два з половиною мільйони туристів. Відтак, до місцевих бюджетів надійшло понад 2 мільйони гривень туристичного збору.

Пік напливу туристів в області припадає на травневі свята. Зимовий період – на другому місці за відвідуваністю. Проте влітку та восени туристичне життя Івано-Франківщини помітно збавляє темпи, наголошують фахівці. А тому радять особливу увагу приділити подієвому туризму.

Між тим Івано-Франківськ в новому році традиційно фестивалитиме і буде ярмаркувати. Тут уже затвердили програму розвитку туристичної галузі до 2020 року. Першочергове завдання, вважає міська влада, – реконструкція Палацу Потоцьких. У планах також – туристичний форум міст-партнерів Івано-Франківська.

Важливим кроком у промоції міста, зазначають чиновники, є новостворений інтерактивний проект «Мандруй Івано-Франківщиною». Він дозволяє переглядати туристичні атракції Прикарпаття у режимі он-лайн.

Ірина Головенко, Андрій Шустикевич, Новини на “Вежі”.

ПОДІЛИТИСЬ