У дитсадочку “Сонечко”, що по вулиці Короля Данила, замінюють стару покрівлю (ВІДЕО)

Благоустрій освітніх закладів – в Івано-Франківську. Зокрема, в дитсадочку “Сонечко”, що по вулиці Короля Данила, повністю замінюють стару покрівлю. Монтажні роботи щодо встановлення нової металочерепиці досі тривають. Загалом підрядники поміняють понад півтори сотні квадратних метрів покрівлі. Демонтаж старого шиферу засвідчив, що деякі ділянки несучої конструкції не придатні до подальшого використання. Через постійне замокання деревина прогнила, констатують підрядники. Відтак їм доводиться додатково укріплювати деякі елементи даху.

ДНЗ “Сонечко” – це 11 дошкільних груп різновікової категорії. А це понад три сотні дітей. Востаннє ремонт садочку проводився на початку 90-х , згадують його працівники. Аби покращити побутові умови перебування дітей в закладі керівництво ДНЗ звернулося до управлінців за допомогою. За сприянням депутатів облради їм вдалося замінити практично всі старі вікна на енергозберігаючі. А ще облаштувати подвір’я дошкільного закладу. На черзі – утеплення фасаду дитсадочку.

Вартість робіт становить понад мільйон гривень. Облаштування дитячого садку відбувається в рамках міської програми реконструкції закладів освіти та пришкільних територій. Лише цього року 35 навчальних закладів отримали фінансування на модернізацію інраструктури з міського бюджету.

Між тим, тутешній педколектив намагається розвиває націрнальну свідомість дітей з раннього дитинства. Для цього облаштували музей Василя Сухомлинського в приміщенні садочку. Це – своєрідна ігрова кімната, де вихованці можуть також переглягути твори легендарного педагога.

Віра Лутчин, Андрій Шустикевич, Новини на “Вежі”.

ПОДІЛИТИСЬ