У Франківську відкрили пам’ятну дошку подружжю Вінтонівих (ВІДЕО)

Їх звела недоля. В Івано-Франківську відкрили та освятили пам’ятну дошку подружжю Вінтонівих. У рамках програми «Івано-Франківськ – місто героїв». Активних громадських діячів, учасників Української Гельсінської спілки та багатолітніх членів товариства «Меморіал» добре пам’ятають у їхньому рідному місті. Хоча ще в юності Богдан та Оксана стали політв’язнями радянських таборів.

Богдан та Оксана Вінтоніви – уродженці Івано-Франківська. Втім, познайомилось майбутнє подружжя у Воркуті. Щоправда, не за сприятливих обставин – на засланні. Там і народилась їхня дочка Лілія.

Лілія Сліпенчук з повагою та вдячністю розповідає про батьків. Каже, саме вони привили їй справжнє патріотичне виховання. Згадує, коли Україна стала незалежною, батько не поспішав радіти. Ніби щось передчував.

Стіна цього будинку береже пам’ять про ще одну пару політв’язнів – Катерину та Петра Савчуків. Меморіальну дошку з іменами активних учасників визвольного руху 20-го століття почепили торік. Подружжя Вінтонівих «поселили» по сусідству.

Ірина Головенко, Андрій Шустикевич, Новини на «Вежі».

ПОДІЛИТИСЬ