У Космачі на ноги ставлять “кучеряві” лікарі (ВІДЕО)

Не вистачає коштів на медикаменти? Тоді вирушайте в Карпати. Там, у гірському селі Космач, на ноги вас поставлять “кучеряві” лікарі . І за це грошей не візьмуть. Бо вони вівці.
На вигляд це звичайна ферма. А насправді – незвичайна поліклініка. Її в себе на подвір’ї організував горянин Роман. А ось його “кучеряві” медики. Їх тут майже два десятки.

Роман – ветеринар. А за сумісництвом – овітерапевт. Розповідає, при деяких хворобах вівці – найкращі лікарі.

Традиційні гуцульські рецепти оздоровлення, так звану вівцетерапію, Роман запатентував. Тож тепер у нього чимало різних пацієнтів.

Слава про вівцетерапію давно вийшла за межі гірського села. Люди за універсальними ліками поспішають до овець. Бо і дієво, і задарма.

Цілющою в овець є навіть шерсть. Кілька тижнів носіння ось такого поясу – і про болі в спині можна забути, – запевняють горяни.

Найбільшим попитом “кучеряві” лікарі користуються у дітей. Їм дозволяють навіть покататися верхи. Від цього, кажуть горяни, вони заспокоюються і стають добрішими. Ці тварини лікують не лише тілесні хвороби, а й душевні. Тож, якщо турбує депресія – рецепт простий – обійміть вівцю.

Михайло Березень, Віктор Костинюк, Новини на “Вежі”.

ПОДІЛИТИСЬ