У передчутті 1-го Вересня … (ВІДЕО)

У передчутті 1-го Вересня … Юна Кароліна приглядається до яскравих зошитів на полиці торгового намету. Вже за два тижні вона піде до 1-го класу. Тож з натхненням обирає собі шкільне приладдя.

До школи внучку-першокласницю споряджають дідусь з бабусею. Форму придбали раніше. На “шкільний базар” прийшли за канцелярським приладдям. Кажуть, вибір товарів чималий, а от ціни боляче «кусаються». Тож аби повністю зібрати Кароліну до школи, довелося викласти кругленьку суму.

У порівнянні з минулим роком ціни на шкільну канцелярію та портфелі не надто виросли, кажуть продавці. Основний підйом стався минулого року, коли злетів долар. Тоді і впали продажі. І досі залишаються низькими. Люди прицінюються. На імпровізованому «шкільному базарі» звичайний київський зошит на 12 аркушів коштує 3,50. Щоденники з грубою обкладинкою – близько восьми десятків гривень. Кольорові олівці та пластилін теж не відстають у ціні. Яскраві пенали ще дорожчі – понад сотню гривень. У торгових наметах також чималий вибір портфелів на будь-який смак і гаманець. Продавці пояснюють, їхня вартість залежить від матеріалу і виробника. Китайські можна придбати за три сотні гривень. Німецькі та чеські бренди – дорожчі.

Сезон “шкільного базару” розпочався на початку серпня, а триватиме до 1 вересня. Найбільшої кількості покупців продавці очікують наприкінці літа.

Ольга Цьома, Сергій Царик, Новини на «Вежі».

ПОДІЛИТИСЬ