У профільному управлінні озвучили статистику нещасних випадків (ВІДЕО)

В Україні є другий фронт. Він – на виробництвах. У Всесвітній день охорони праці в профільному управлінні озвучили статистику щодо нещасних випадків на підприємствах. Левова частка провини за травматизм лежить на роботодавцях, відзначили експерти.

Нині спостерігається тенденція до зменшення травматизму на виробництвах, стверджують в управлінні Держпраці. Втім, окремі галузі, навпаки, вирізняються збільшенням нещасних випадків.

Окрім зниження травматизму, профільне Управління також слідкує за виконанням підприємствами трудового законодавства. Задля цього ведеться роз’яснювальна робота. За недотримання нормативних актів передбачені штрафні санкції. Серед найпоширеніших порушень – неоформленні працівники. За кожного «неофіційника» підприємсту доведеться викласти кругленьку суму – понад 90 тисяч гривень. Порівняно із минулим роком штраф зріс. У зв’язку з підвищенням мінімальної зарплатні. Деяким місцевим фірмам таки довелося викласти кошти. За нехтування законом.

З нагоди Дня охорони праці місцеві сумлінні підприємства нагородили подяками. За дотримання норм законодавства. А дітей – грамотами. За участь в обласному творчому конкурсі «Охорона праці очима дітей».

Ольга Цьома, Віктор Костинюк, Новини на «Вежі».

ПОДІЛИТИСЬ